Bitcoin (BTC) op $28K; Analisten verwachten dat $50K de ATHBitcoin-stier van volgend jaar is.

Het digitale goudverhaal van Bitcoin Revolution blijft met elke dag die voorbijgaat vorm krijgen, waarbij de cryptocurrency voor het eerst een marktkapitalisatie van $0,5 triljoen bereikt.

Op 27 december registreerde de cryptocurrency een nieuwe recordhoogte van 28.355 dollar op de meeste beurzen. De nieuwe ATH kwam op een moment dat velen nu vroegen om een gezonde prijscorrectie, maar opnieuw trotseerde Bitcoin de zwaartekracht.

Bitcoin-liefhebbende weekends
Sinds enige tijd zijn de weekenden het begin van een golf die BTC nieuwe weerstandsniveaus heeft zien doorbreken. Zo schommelde de bitcoin op 5 en 6 december van 18.658 dollar op zaterdag en sloot hij op zondag af tegen 19.375 dollar.

Op dezelfde manier, op 12 en 13 december schommelde de munt van $18.044 en eindigde bij $19.166 op zondag.

Vorige week zaterdag en zondag is niet anders dan de andere bullish weekenden. De meeste handelaren worden verondersteld nog steeds meer ontspannen te zijn vanwege de recente festiviteiten. Op zondag werd BTC op sommige beurzen zelfs $28.450.

Deze in het weekend konden worden toegeschreven aan verschillende redenen. Eén van de redenen is dat de handelsvolumes in het weekend anders zijn dan op de weekdagen. Studies tonen aan dat als het grootste deel van de week bearish is of geconfronteerd wordt met ernstige bearish acties, de weekenden altijd anders zijn omdat meer handelaren bullish zijn tijdens het weekend.

Bitcoin gaat in 2021

Een aankondiging (positief of negatief) kan de acties van de handelaren beïnvloeden en de bitcoin naar boven of naar beneden stuwen. Al een tijdje hebben verschillende mediapersoonlijkheden, die de sleutel vormen tot cryptocurrency, het over bitcoin breken van nieuwe weerstand.

Een aankondiging als de bovenstaande speelt een vitale rol in het huidige marktmomentum en zal de rol van de motivator voor traders (nieuwe of bestaande) blijven spelen.

Opmerkelijk is dat veel indicatoren wijzen op de mogelijkheid van een $50.000 nieuwe all-time high voor bitcoin volgend jaar.

Met aankondigingen die de belangrijkste rol spelen, zullen andere indicatoren er alleen onder spelen. Bitcoin is de meest populaire munt, en elke dag komen er meer detailhandelaren en institutionele handelaren om de crypto te verhandelen.

Volgend jaar zal het waarschijnlijk niet anders zijn, aangezien een ketenanalyse uitwijst dat meer handelaren BTC verdringen en hun stapel van de beurs halen. Nu meer handelaren nog steeds van plan zijn om te hodelen, is het bijna zeker dat er meer schaarste en een prijsstijging zal volgen.

29. Dezember 2020